OOGSTMARKT 2018

– Klik op een afbeelding voor een vergroting (indien beschikbaar). –

Later dan andere jaren organiseerde VMT op 30 september haar traditionele Oogstmarkt. Aanvankelijk was het de bedoeling om dat op 23 september te doen maar dat lukte qua organisatie niet. En gelukkig maar, want 23 september was een koude, natte en gure dag!

Maar de 30e scheen de zon volop en was het een aangename temperatuur waardoor er veel mensen op uittrokken, onder andere naar de Oogstmarkt.

Het was drukker dan vorig jaar, er waren een paar nieuwe standhouders en het was gezellig zoals ook op de foto’s van John de Greeve is te zien (bedankt John!).

De familie Altink had haar tuinen opengesteld en Jan, Karin en Sander informeerden jong en oud over alle fijne kneepjes van het moestuinieren, wat daar zoal bij komt kijken en wat ons complex nou zo bijzonder maakt en dat leverde ook weer een aantal aanvragen voor een nieuwe tuin op.

De mini-wijngaard van Henk van Rodijnen – waar gelukkig nog behoorlijk wat druiven aan de struiken hingen –  want dat maakt het toch een stuk leuker
voor de belangstellenden –  werd drukbezocht; Henk had nauwelijks tijd voor een kop koffie. En ook de Bijenstand van VMT, waar Jan Priem van alles vertelde over de bijen trok veel mensen. Alles werd de gehele tijd druk bezocht.

Leuk was de stand met het door Hans en Freek geplukte fruit van het complex. De vraag was groot, ook de VMT pompoenen verkochten als ‘zoete broodjes’. We konden dit jaar zelfs appelsap – geperst van vruchten van ons eigen complex – aanbieden. Heerlijk en wat een leuk idee dat het van ons eigen complex komt!

Natuurlijk hebben we ons afgevraagd of de Oogstmarkt, na de zo verdrietige en ingrijpende gebeurtenis op ons complex, wel door mocht gaan. We hebben, na overleg, besloten om dat wel te doen; de familie was het daarmee eens.

De Oogstmarkt werd dit jaar georganiseerd door Lobke Brouwer en Rhodé de Heer die dat prima gedaan hebben. De bezoekers zullen dat van ganser harte beamen! Natuurlijk waren bij de opzet andere vrijwilligers betrokken zoals o.a. David, Kees en Jan. Wil en Anke zorgen voor de koffie, thee en het lekkers (als je de pittige pompoentaart van Anke niet geproefd hebt heb je veel gemist!).

Kortom; een uitermate geslaagd evenement. Hopelijk volgend jaar weer!