Extra nr.7 – 03/2020

VMT EXTRA NIEUWSBRIEF nr 7 – maart 2020

Tekst: Peter Kouwenhoven           Opmaak: Jan Altink

— Klik op een afbeelding voor een vergroting —

WERKOCHTENDEN

Vanwege het Coronavirus worden de werkochtenden op zaterdagen 4 april, 2 mei en 30 mei afgelast. Het is de bedoeling om later in het jaar (maar wanneer?) wat extra werkochtenden te houden.

GELUKKIG

Gelukkig kunnen we op dit moment gewoon, maar wat is gewoon in deze tijd, naar onze moestuin. Vooral met het heerlijke weer van de laatste dagen is het er, ondanks de zorgen die veel mensen hebben over de gezondheid van zichzelf en dierbaren, goed toeven. Er zijn volop vogels in de weer om een partner te lokken maar misschien ook wel vanwege de zon die schijnt. En wie weet zijn ze blij dat ze ons, moestuinders, weer zien al heb ik wat dat betreft mijn twijfels. Heb je het vogelverslag van Frans van der Stoep, Arie Beeftink en François Hogenboom op onze site al gelezen? Beslist de moeite waard!

Soms zie je een citroenvlinder die als volwassen dier de winter doorgebracht heeft op een beschut plekje. Wat een goed gekozen naam; de vlinder is echt zo geel als een citroen. Bomen en struiken lopen uit en ook dat is een wonder waar we niets voor hoeven te doen maar waar we volop van mogen genieten!

Hoe gek het misschien ook klinkt: op bepaalde momenten op de tuin voel je je, ondanks de zorgen, bij tijden een gelukkig mens.

Over ‘Coronaregels’ hoeven we het niet te hebben; de kranten staan er letterlijk vol mee. Op de tuin hoef je qua onderlinge afstand eigenlijk niet bang te zijn dat je elkaar besmet.

Hopelijk komen we met zijn allen goed en gezond door deze onzekere tijden heen!