Extra nieuwsbrief
OPENING BIJENSTAL EN TAP VOOR TUINDERS

Zaterdag, 17 december werden de Bijenstal en de Tap voor Tuinders op het moestuincomplex van Vereniging Milieuvriendelijk Tuinieren geopend door geopend door (van links naar rechts) Janneke Pikkert van De Groene Sluis, Maud Scholten – Knape van Kern met Pit, voorzitter VMT Peter Kouwenhoven en wethouder Sjaak Kruis

Het Postcode Loterij Buurtfonds kon niet aanwezig zijn maar stuurde een grote cheque van karton met daarop het bedrag dat zij bijgedragen hadden aan het project.

De voorzitter van VMT heette de belangstellenden (zo’n 50 personen waaronder een aantal raadsleden die uitgenodigd waren omdat de gemeenteraad, via de Motiemarkt, geld beschikbaar heeft gesteld voor het project) van harte welkom.

De entree van het complex was versierd met bijenballonnen en andere bijenaardigheidjes. Voor de liefhebbers waren er warme glühwein en warme choco (met of zonder slagroom) en dat kwam goed uit want het was bitter koud! Gelukkig waren er wat brandende vuurkorfjes en Zweedse fakkels die, na een wat aarzelend begin, in volle glorie brandden en wat warmte gaven. Gelukkig waren er ook weer de heerlijke, vers gebakken rolletjes (en alweer: met of zonder slagroom) en uiteraard lekkere kerststol.

Rond kwart voor vijf (het was nog net licht) togen we in een lange rij langs het met waxinelichtjes afgezette pad naar de bijenstal. Omdat ons bestuurslid Marja Hennequin, zij zou de opening organiseren, corona had moesten we op het laatste moment nog het e.e.a. improviseren. Sjaak, Janneke en Maud prikten een bij (geen echte maar van papier beste dierenliefhebber) op het hek van de bijenstal en daarmee was het project geopend.

Overigens stond de bijenstal al vol kasten die, dankzij de koude, vervoerd konden worden van het oude stalletje naar de nieuwe stal (als bijen bij hogere temperaturen nog vliegen kun je de kasten niet verplaatsen).
Wethouder Sjaak Kruis sprak nog wat gloedvolle en waarderende woorden en gaf complimenten aan alle vrijwilligers die aan het project meegewerkt hebben. En dat is meer dan terecht! Het is écht een project om trots op te zijn!

Dank: Bertine de Bes, Angela Feringa, Louis Heinsman en Karel Houterman! En op afstand: Marja Hennequin en Ria Veenman! Dankzij jullie werd de bijeenkomst een echt feestje!
En als je er niet bij was? Dan heb je heel wat gemist!