Klik op een afbeelding voor een vergroting

Op zondag 29 september wordt op het moestuincomplex van Vereniging Milieuvriendelijk Tuinieren weer de jaarlijkse traditionele oogstmarkt gehouden van 11.00 – 15.00 uur. De toegang is zoals altijd gratis en je bent van harte welkom!

Waar is het?
Ons complex is gelegen aan Bosweg 30, ten noorden van het Karveel. Er staan pijlen om de route aan te geven:
via de Houtribdreef, afslag bij kerkgebouw Het Anker, Karveel 33/34 uitrijden, je komt dan op de Bosweg. Sla bij het 2e weggetje rechtsaf, op de T-splitsing weer naar rechts, bocht naar links en rij of loop het weggetje helemaal af tot het eind. Op het grasveld na de poort, onder een paar enorme linde- en eikenbomen, vind je de oogstmarkt.

Wat is er te doen en te zien?
Je kunt de tuinen van Wim Meppen en Tiny Eshuis, van Karel Houterman en Marja Hennequin, en de mini- wijngaard van Henk van Rodijnen bezoeken.

Ook een excursie naar de bijenstal op ons complex is mogelijk, pijlen wijzen de weg. Er is allerlei lekkers te koop, gemaakt van spulletjes van de tuinen of uit de Lelystadse natuur.

Verder zijn er o.a. een houtdraaier, een bijenstand met imker, een wafelenbak, vogels maken van wol e.d., de Ruiltuin met stekken en planten, zaadbedrijf Garant zaden, biologisch kruidenbedrijf de Polderkol en de IVN met info over diertjes in en op de moestuin.

Natuurlijk zijn er ook de traditionele pannenkoeken, er is fruit te koop, wildplukboekjes en nog veel meer.
Op het ‘terras’ op het geurige, net gemaaide gras, kun je genieten van koffie, thee of fris, al dan niet met koek of cake, voor een prik.

Volgende generatie tuinders
Ook kinderen zijn, uiteraard, van harte welkom. Zijn ze er een keer dan heb je er, om het zo maar te zeggen, geen kind meer aan. Ook omdat er voor hen het een en ander wordt georganiseerd, zoals broodjes bakken boven een vuurtje, jammetjes proeven en een spelkar met spelattributen.

Tuinkriebels gekregen?
Zin gekregen om ook te gaan tuinieren? Ons prachtig landelijke complex van 3 hectare (30,000m2) bestaat voor 2/3 uit moestuinen en voor 1/3 uit parklandschap, zoals het stuk waar de oogstmarkt gehouden wordt. Er worden al vanaf de oprichting in 1977 geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt op ons complex zodat je weet wat je oogst. Nog nooit eerder een tuin gehad? Begin dan voorzichtig, bijvoorbeeld met 100m2. Er worden regelmatig rondleidingen gegeven op ons complex en op deze website vind je veel informatie. Of e-mail je vragen naar info@vmtlelystad.nl