Oogstmarkt 2018

OOGSTMARKT !

Op zondag 30 september wordt op het moestuin-complex van Vereniging Milieuvriendelijk Tuinieren weer de jaarlijkse traditionele oogstmarkt gehouden van 11.00 – 15.00 uur. De toegang is ook dit jaar weer gratis en je bent van harte welkom!

HOE KOM JE ER?
Ons complex is gelegen aan Bosweg 30. Het bevindt zich ten noorden van het Karveel, aan de toegangs-weg naar het Zuigerplas-bos. Er staan pijlen om de route aan te geven:
via de Houtribdreef, afslag bij kerkgebouw Het Anker, Karveel 33/34 uitrijden. Sla bij het 2e weggetje rechtsaf, op de T-splitsing weer naar rechts, bocht naar links en volg het weggetje en rij of loop helemaal door tot het eind. Op het gemaaide grasveld na de poort, onder een paar enorme linde- en eikenbomen, vind je de oogstmarkt.

WAT IS ER TE ZIEN EN TE BELEVEN?
Je kunt de tuinen van de familie Altink bezoeken of de mini- wijngaard van Henk van Rodijnen of de VMT bijenstal met een aantal bijenvolken (pijlen wijzen de weg). Er is allerlei lekkers te koop, gemaakt van spulletjes van de tuinen of uit de Lelystadse natuur. Er is een houtdraaier, biologisch kruidenbedrijf de Polderkol is aanwezig, net als Groene Takken (eetbare paddestoelen).

Natuurlijk zijn er ook de traditionele pannenkoeken, er is fruit te koop, gebruikt gereedschap, wildplukboekjes en nog veel meer.

Op het ‘terras’ op het geurige, net gemaaide gras, kun je genieten van koffie, thee of fris, al dan niet met koek of cake, voor een prik.

KIDS
Ook kinderen zijn, uiteraard, van harte welkom. Zijn ze er een keer dan heb je er, om het zo maar te zeggen, geen kind meer aan.
Ook omdat er voor hen het een en ander wordt georganiseerd, zoals een blote voetenpad, broodjes bakken boven een vuurtje, jammetjes proeven en meer.

WIL JE OOK EEN TUIN?
Als je tijdens
onze oogstmarkt een soort vakantiegevoel krijgt is dat niet vreemd. Ons complex van 3 hectare (30,000m2) bestaat voor 30% uit groen! Van losse hagen waarin gebroed kan worden tot een parkachtig stuk waar de oogstmarkt gehouden wordt. Er worden al vanaf de oprichting geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt op ons complex zodat je weet wat je oogst. Nooit eerder een tuin gehad? Begin dan voorzichtig, bijvoorbeeld met 100m2. Voor meer informatie e-mail naar info@vmtlelystad.nl